موسسه مهاجرتی راستین

شرایط مهاجرت دانشجویان

شرایط خروج دانشجویان از كشور

Student Immigration

دانشجویاني كه قصد ترك كشور به منظور تحصیل در خارج كشور را دارند با ارائه ي برگه ي درخواست به تحصيل و پر كردن فرم خروج از كشور به سازمان وظيفه عمومي استان ها و پرداخت وثيقه مي توانند از كشور براي مدت معيني خارج شوند.

  • شرایط مهم برای خروج دانشجو:

۱-مشمولان باید فاقد غیبت تحصیلی باشند.

٢- مشمولاني كه ميخواهند براي تحصیل از كشور خارج شوند  بايد فاقد غيبت تحصيلي باشند.

٣- همچنين بايد وضعيت تحصيلي مشخصي داشته باشند.

٤- مشمولان دانشجو بايد مجوز  خروج از كشور را از دانشگاه بگيرند و به سازمان هاي مربوطه ارائه دهند.

  • ميزان وثيقه ي مربوطه:

۱-سفر علمي ٥٠ ميليون ريال

٢- سفر نيمه علمي ٨٠ ميليون ريال

٣- سفر هاي غير علمي ١٥٠ ميليون ريال

بعلاوه، براي سفر هاي غير علمي نامه اي از طرف دانشگاه به عنوان گواهي اشتغال به تحصيل بايد به سازمان وظيفه عمومي و ديگر سازمان هاي مربوطه ارائه شود.

  • مدت خروج:

مدت خارج شدن دانشجويان مشمول بستگي به نوع سفر دارد كه هر كدام به صورت جداگانه در زير آمده است :

١- مدت خروج براي سفر هاي مطالعاتي ٦ ماه براي دانشجويان دوره ي كارشناسي و ١ سال براي دوره هاي  PHD

٢- مدت خروج براي سفر هاي علمي و نيمه علمي حداكثر ٣٠ روز است.

٣- مدت خروج براي سفر به كشور هاي مختلف حداكثر ٢٠ روز است.

  • تعداد خروج از كشور:

دانشجويان مشمول  دوبار در هر ٦ ماه( با در نظر گرفتن روز هاي محدود خروج ) ميتوانند به خارج از كشور سفر كنند و اين مسئله براي همه نوع سفر ها از جمله مطالعاتي، علمي و نيمه علمي صدق ميكند.

  • مراحلي كه بايد براي خروج از كشور طي شود:

بايد توجه داشته باشيد كه براي  يك سفر كوتاه مدت تفريحي و استفاده از شرايط معافيت تحصيلي حتماً بايد   داراي وضعيت تحصيلي مشخص  يا در زمان فارغ التحصيلي مجاز باشيد.

با توجه به اين مسئله، ميتوانيد مراحل زير را براي دريافت معافيت تحصيلي خود طي كنيد:

١- فرم درخواست خروج از كشور را از قسمت مشمولين دانشگاه خود بگيريد و پر كنيد.

٢- تاريخ دقيق رفت و برگشت را در فرم مشخص كنيد.

٣- مسئولان مربوطه ي دانشگاه  بايد زير فرم در خواست شما را امضا كنند.

٤- به وزارت علوم يا مركز آزمون دانشگاه آزاد براي گرفن امضا از مسئولين مربوطه مراجعه كنيد.

5- به سازمان نظام وظيفه براي ارائه ي فرم درخواست و پر كردن ديگر فرم هاي مربوطه مواجعه كنيد.

٦- وثيقه ي مربوط به سفر خود (١٥ ميليون تومان براي سفر هاي گردشي) را به صورت نقد يا ضمانت نامه ي بانكي  پراخت كنيد.

بايد توجه داشته باشيد كه شما تا زمان برگشت خود نميتوانيد از اين پول استفاده كنيد.

٧- در صورت تكميل اين مراحل، سازمان نظام وظيفه مدارك شما را طي چند روز بررسي و به اداره ي گذرنامه ارسال ميكند.

8-  پس از گذشت چند روز، متقاضي بايد به اداره ي گذرنامه براي اصلاحات در پاسپورت مراجعه كند.

*بايد توجه داشته باشيد كه پس از برگشت خود، الزامي است كه شخصاً به اداره ي نظام وظيفه براي دريافت وثيقه ي خود مراجعه كنيد.

ارز براي دانشجويان

موسسه راستین

گرفتن ارز دانشجويي نيازمند مراحلي است كه بايد طي شود كه اين مراحل به صورت زير است:

در ابتد اشما بايد در سامانه ي نشا ثبت نام و مدارك لازم را در اين سايت آپلود كنيد.

آدرس سامانه ي نشا:

http://nesha.msrt.gov.ir/nesha/

مدارك مورد نياز براي بارگذاري در سامانه ي نشا:

صفحه ي اول گذرنامه –

كارت ملي-

كارت اصلي ويزا-

صفحه ي مهر هاي ورود و خروج از كشور –

گواهي پذيرش از دانشگاه يا نامه ي اشتغال به تحصيل از دانشگاه با تاييد سفارت ايران –

با ثبت نام در اين سامانه شما  متوانيد هم براي ارز شهريه( اگر شهريه ي معيني به دانشگاه پرداخت ميكنيد) و هم براي ارز مقرري درخواست دهيد.

  • بررسي مدارك

پس از بارگذاري مدارك در سامانه ي نشا، كارشناس مربوطه به بررسي و تائيد مداراك شما مي پردازد. بايد در نظر داشته باشيد كه مهمترين فاكتور براي تائيد كارشناسان اشتغال به تحصيل با مهر سفارت ايران است. شما ميتوانيد وضعيت درخواست خود را در سايت بررسي كنيد و اگر مراحل درخواست شما به پايان برسد، به شما ايميلي از طرف اين سايت فرستاده خواهد شد.

  • نامه ي معرفي به بانك

پس از تائيد مدارك شما توسط كارشناس ، سازمان امور دانشجويان نامه اي با مشخصات فردي شما صادر ميكند و آن را به سامانه ي پستي ميفرستد.

قبل از ٢٣ آبان ١٣٩٤ مراحل سختي براي دريافت نامه به صورت جداگانه وجود داشت اما بعد از اين تاريخ نامه به صورت مستقيم از سازمان امور دانجويان به بانك فرستاده ميشه و شما ميتوانيد بقيه ي مراحل كاري خود را از طريق بانك دنبال كنيد.

  • مراحلي كه بايد در بانك انجام پذيرد:

در قدم اول شما بايد مدارك لازم رو به يكي از شعب منتخب بانك هاي تجارت يا سامان كه امور ارز دانشجويي را انجام ميدهند ارائه دهيد تا آنها براي شما پرونده ي دريافت ارز تشكيل دهند.

مدارك مورد نياز :

  • كپي شناسنامه
  • كپي كارت ملي
  • كپي گذرنامه
  • كپي ويزا با تاريخ معتبر
  • كپي كارت اقامت ( اگر اقامت كشور مربوطه را داريد)
  • اصل گواهي اشتغال به تحصيل با مهر تائيد كنسولگري ايران

بايد در نظر داشته باشيد كه شماره نامه معرفي به بانك طي  ١ هفته از سازمان امور دانشجويان به بانك هاي ذكر شده ارسال خواهد شد و اگر اين شماره به بانك ارسال نشود كار شما با بن بست روبه رو خواهد شد. در ادامه شما بايد معادل ريالي و كارمزد را به بانك پرداخت كنيد تا ارز مورد نياز خود را دريافت كنيد.

بايد توجه كنيد كه بانك مركزي ارز دلاري را براي ارز دانشجويي به عنوان ارز واحد قرار داده و ارز هاي ديگر در اختيار شما قرار نخواهد گرفت.

همچنين، بانك مركزي سقفي را براي ارز دانشجويي مشخص كرده كه به صورت زير است:

١- سالانه  حداكثر ١٥٠٠٠ دلار براي شهريه

٢-هر نيم سال حداكثر ١٠٠٠ دلار براي مقرري

*لازم به ذكر است كه براي اينكه ارز دانشجويي مورد نياز خود را فراهم كنيد بايد سالي ١ بار براي شهريه و سالي ٢ بار(هر ٦ماه يكبار ) براي ارز مقرري اين مراحل را طي كنيد.

آیا به مشاوره نیاز دارید؟

تماس بگیرید
021-22697200(مشاوره رایگان)

مشاوره تلفنی رایگان 22697200